альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Зміни на Вашу користь

В місті Вознесенськ 18 квітня 2019 року пройшов тренінг на тему «Сучасні компетенції лікаря первинної медичної допомоги».
Захід було організовано КП “КНП Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги”. Його учасниками стали понад 20 сімейних лікарів та медичних сестер нашого Центру.
Перед учасниками з доповідями виступали спікери Катерина Гурієнко - лікар-педіатр, головний позаштатний спеціаліст з комунікативної стратегії ООГА, кандидат медичних наук, національний тренер UNICEF Ukraine та Чорна Зоя - регіональний тренер з впровадження міжнародної класифікації тренер ICPC-2 Центр здоров’я та комунікації. 
Першою темою, яка була презентована - «Вакцинація».Пані Катерина наголосила, що вакцинація є найефективнішим способом захисту від інфекційних захворювань. Організм реагує на введену вакцину, виробляючи імунітет до хвороби. Також розповіла про види і склад вакцин; графік вакцинації; комбінація вакцин; показання та протипоказання до вакцинації; поствакцінальний період і очікувані реакції на вакцини.
Наступним етапом навчання була тема «Алгоритм надання невідкладної допомоги», яка включала: анафілактичний шок; алгоритм оцінки стану потерпілого; механізм розвитку, клінічні прояви, невідкладні заходи (наказ № 916); проведення серцево-легеневої реанімації.
Заключною презентацією стала тема «ЛОР-компетенції в практиці лікаря первинної допомоги». Експерт розповіла, що біль у вухах (оталгія) є поширеним симптомом у пацієнтів різного віку в практиці лікаря загальної практики–сімейної медицини, а також презентувала методи обстеження ЛОР-органів, оталгія у дітей і дорослих, можливі причини виникнення та тактика дій.
В рамках тренінгової частини кожен присутній практично оволодів навичкамипроведення серцево-легеневої реанімації та отоскопії, риноскопії, промивання вуха.
В результаті наші медичні працівники отримали відповіді щодо впровадження Міжнародної класифікації ICPC в практику лікаря первинної медичної допомоги та сертифікати участі.
Такий формат роботи не залишив бездіяльним жодного учасника, так як надав змогу отримати досвід та поради фахівців у проблемних питаннях сьогодення, а також опрацювати практичні компетенції, що допоможуть їм в подальшій роботі.
Даний захід проводився в рамках проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я».
Проект підтримує уряд України у побудові прозорої, підзвітної та ефективної системи охорони здоров’я, яка здатна задовольнити потреби населення України. В Україні Проект реалізовується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), наданої від імені народу Сполучених Штатів Америки та за підтримки Програми Уряду Великої Британії «Good Governance Fund», наданої від імені народу Великої Британії.
Сектор з питань ОЗ УСЗН (за інформацією КП «КНП ВОЗНЕСЕНСЬКИЙ МЦ ПМСД»)
скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.04.2019 0 848
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно