альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вознесенська «первинка» стане медичним центром передового досвіду

14-15 березня до Вознесенської громади з робочим візитом завітали експерти Проекту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я»: менеджер з питань діяльності первинної медичної допомоги Олена Форостян та спеціаліст з питань розвитку первинної медичної допомоги Ольга Хрищук.

Це пятирічний проект, який розпочався в минулому році. Донорами є USAID, тобто агентство США з міжнародного розвитку, та посольство Великобританії. Протягом пяти років проект працюватиме за такими напрямками: розбудова спроможності управління в системі охорони здоровя, трансформація системи фінансування, зміцнення кадрового потенціалу, побудова прозорої підзвітної системи та розбудова якісних медичних послуг.

Серед центрів первинної медико-санітарної допомоги, які виявили бажання стати центрами передового досвіду, обрано лише 15-ть. Такі центри, крім самостійного розвитку, зможуть передавати набутий досвід подібним центрам по всій Україні.

КП «КНП Вознесенський МЦ ПМСД» є одним із переможців відбору. Вже укладено грантову угоду та розпочато діяльність згідно з проектом. Метою є співпраця протягом року з центрами-переможцями та розбудова їхньої управлінської спроможності. Проектом поетапно буде надаватися фінансова підтримка згідно з результатами виконаної роботи. Також буде надано технічну, методологічну підтримку та доступ до ряду тренінгів, на які будуть запрошені співробітники центрів.

На фінальній стадії проекту експерти та учасники очікують не тільки якісних змін щодо надання медичних послуг, покращення сервісу та комунікацій в громаді, але й можливість забезпечити свою фінансову стійкість, якісно та активно виконуючи відповідні плани роботи. Також учасниками зустрічі було обговорено питання створення Спостережної ради, до складу якої обовязково мають бути включені представники громадськості.

Під час дводенного візиту експерти завітають в усі амбулаторії громади, обговорять поточні завдання гранту, надання технічної підтримки з питань реалізації наступних етапів, зокрема підготовки плану внутрішнього моніторингу.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

скачать dle 12.0
Дата публікації: 14.03.2019 0 1 227
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно