альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Вірусний гепатит В

Гепатит В є вірусною інфекцією, що вражає печінку і здатна викликати як гостру, так і хронічну хворобу. Цей вірус передається в результаті контакту з кров'ю або іншими рідинами організму інфікованої людини.

Згідно з оцінками, 257 мільйонів людей хронічно інфіковані вірусом гепатиту В (що визначається як позитивна реакція на наявність поверхневого антигену гепатиту В протягом принаймні 6 місяців).
Приблизно 686 000 людей вмирають щорічно від інфекції гепатиту В, включаючи цироз і рак печінки в результаті хронічної інфекції гепатиту В.

Гепатит В є серйозним фактором професійного ризику для працівників охорони здоров'я. Однак це захворювання можна попередити за допомогою наявної в даний час безпечної та ефективної вакцини.

Для вакцинації проти вірусного гепатиту В в Україні використовується вакцина ЕУВАКС В/EUVAX B ВАКЦИНА ДЛЯ ПРОФІЛАКТИКИ ГЕПАТИТУ В, РЕКОМБІНАНТНА РІДКА Суспензія для ін'єкцій, 10 мкг/дозу по 0,5 мл (1 доза) у флаконах, № 10 у пачці.

Згідно календаря щеплень затвердженого наказом МОЗ України, безкоштовному щепленню проти гепатиту В підлягають всі діти від народження (1 доба) до 14 років. Вакцинація складається з комплексу трьох щеплень протягом першого року життя.

Якщо за станом здоров’я, або інших причин дитина не щепилась до 1-го року, вакцинацію можна розпочати в будь який час, за умови відсутності протипоказів.

Сектор з питань ОЗ УСЗН ВМР

скачать dle 12.0
Дата публікації: 07.02.2019 0 770
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно