альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Віталій Луков: «Осіння пора – результат роботи всього року»

  • Віталію Дмитровичу, вітаємо Вас, як очільника, зі створенням міської об’єднаної територіальної громади. Які очікування від приєднання до міста сусідньої сільської ради?

Щиро дякую. Дійсно, завдяки підписанню Закону про приєднання громад до міст обласного значення вознесенська родина змогла відкрити двері своїм сусідам та запропонувати об’єднатися в одну потужну громаду. Шляхом якісних та швидких переговорів з жителями Новогригорівської сільської ради нам вдалося першими в Україні, з міст обласного значення, приєднати до себе сусідню громаду. Це ще одне випробування, яке Вознесенськ взяв на себе для того, аби відкрити перспективи розвитку та залучення державних та приватних інвестицій. Наразі проходить об’єднання управлінських систем, а вже з початку фінансового року процедура приєднання повністю завершиться. Хоча, де-юре, ми вже єдина Вознесенська міська об’єднана територіальна громада.

Зараз говорити про якісь конкретні плани зарано, але вже на минулому тижні на території Новогригорівської сільської ради відбулися загальні збори громади в рамках участі у програмі «DOBRE». Шляхом обговорення та індивідуального голосування присутні обрали швидкий проект, який може бути реалізовано на території сіл найближчі півроку.

Я вітаю вознесенську громаду з поповненням! Маю надію, що жителі як міста, так і сіл, відчують тільки позитивні зрушення в усіх сферах життєдіяльності громади завдяки децентралізації. Разом у нас все вийде!

  • Минулої суботи учні загальноосвітніх шкіл міста повернулися до школи, де їх з батьками зустріли педагогічні колективи з нагоди свята Першого дзвоника. Як готувалися до проведення найголовнішого дитячого вересневого свята?

Вже традиційно представники міської влади не відвідують святкові лінійки у школах для того, аби не забирати дорогоцінний час у дітей. Винятком не стало і цьогорічне свято Першого дзвоника. Вже після святкової лінійки подарунком для дітей загальноосвітньої школи №5 стало відкриття нового сучасного міні-футбольного поля зі штучним покриттям. Не випадково саме вознесенців підтримав своїм візитом голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко, адже кількість і вартість масштабних проектів, які мають завершитися у місті до кінця року, підтверджує позитивний результат політики децентралізації влади та плідної співпраці керівництв міста та області. Вознесенськ є демонстраційним майданчиком реалізованих проектів, який вказує на те, що якщо є активна позиція громади, то кошти у держави на їх здійснення обов’язково знайдуться. Хочеться ще раз привітати учнів, педагогів та батьків з початком нового навчального року. Побажати наснаги, терпіння, успіхів у навчанні та гарного настою.

  • Хотілося б акцентувати увагу читачів на тих проектах, які ви згадали раніше. Розкажіть, будь ласка, які саме роботи будуть виконані вже до кінця поточного року?

Фактично в усіх сферах життєдіяльності міста восени будуть іти потужні ремонтні чи будівельні роботи. Планується завершення таких масштабних проектів як:

  • «Реконструкція перекриття гребельного відділення, перекриття резервуарів аварійних стоків та встановлення приладів обліку на КНС-1 в с. Бузьке Вознесенського району Миколаївської області по вул. Степова, 17», вартістю близько 6 мільйонів гривень;
  • «Зниження рівня енергоспоживання в будівлях лікарні м. Вознесенськ», вартістю понад 800 тисяч євро;
  • «Реконструкція водозабірних споруд для підвищення водозабезпеченості міста Вознесенська водою для господарсько-питних потреб», очікувана вартість понад 12,5 мільйонів гривень;
  • «Реконструкція напірного каналізаційного колектору по вул. Київська на ділянці від вул. Осипенка до вул. Танасчишина в м. Вознесенську Миколаївської області», вартістю близько 14,5 мільйонів гривень;
  • «Капітальний ремонт будівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 по пров. Урсулова, 1 в м. Вознесенськ Миколаївської області (вікна, двері, зовнішнє оздоблення, покрівля), коригування проекту» вартістю близько 3-х мільйонів гривень.

Та ще ряд невеликих проектів. Але найголовніший проект 2018 року - «Капітальний ремонт будівлі Вознесенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8 по вул. Сухомлинського, 8 у м. Вознесенськ, Миколаївська область» загальною вартістю близько 17 мільйонів гривень. Він включає в себе великий комплекс робіт, а саме: енергомодернізацію будівлі закладу, заміну віконних та дверних блоків, капітальний ремонт харчоблоку, зон загального використання, холів, коридорів, спортивної зали, бібліотеки, приведення до державних стандартів санітарних приміщень, облаштування пришкільної території, створення безбар’єрного простору та умов для інклюзивного навчання. Ця школа має стати зразком того, в яких умовах повинні навчатися діти Вознесенської громади.

Прошу вибачення у дітей, батьків та колективу 8-ї школи за те, що їх навчальний рік розпочався в досить напруженому режимі. Запевняю вас, що іншого виходу не знайшлося, адже не можна було розпочинати ремонтні роботи в кінці навчального року. У цей час випускники школи готувалися до державних атестацій та ЗНО, а такий дискомфорт міг негативно вплинути на майбутнє дітей.

До кінця поточного року цей навчальний заклад має отримати нове сучасне зовнішнє обличчя, як доповнення до свого високого рівня надання освітніх послуг, професійного педагогічного колективу та відповідальної батьківської громадськості.

  • З початком навчального року актуальним питанням для батьків є пільговий проїзд для школярів у міському громадському транспорті…

Законодавством України з початку 2018 року не передбачено пільговий проїзд для дітей шкільного віку, але у Вознесенську школярі мали змогу до кінця навчального року їздити у міському транспорті за пільговою ціною. Зараз же, починаючи з 1 жовтня 2018 року, у диспетчерській перевізника ТДВ «Вознесенськавтотранс» можна буде придбати проїзний квиток вартістю 150 гривень на місяць. Умови для придбання квитка дуже прості: мати при собі «Картку вознесенця» та учнівський квиток. Ця ініціатива міської влади має надати суттєву підтримку для тих дітей, котрі щодня їздять до школи на міському пасажирському транспорті.

  • Віталію Дмитровичу, в усіх соціальних мережах розміщено рекламу двох великих заходів, які привернули увагу не тільки містян, а й жителів інших громад. Хочеться отримати детальнішу інформацію про «Класичну мелодію степу – 3» та благодійний проект «Народжені перемагати» із перших вуст.

Хочу зазначити, що місто живе не тільки працею, але й відпочинком. Вже традиційно у вересні фестиваль класичної музики «Класична мелодія степу – 3» збере у одному з невеликих міст країни майстрів класичної музики, які подарують присутнім безкоштовні вихідні концерти незабутньої насолоди. Цього року до «фестивальної сім’ї» приєднаються нові учасники – Національний камерний ансамбль «Київські солісти». До проведення заходу у парку Січової Слави міська влада відремонтує ще одну тротуарну доріжку, яка веде до літньої сцени парку. Цьогорічний фестиваль, як і всі попередні, проводиться виключно за кошти меценатів, що ще раз вказує на те, що для добрих справ завжди знайдеться підтримка. Щира подяка сім’ї Медоліз за таку ініціативу – привнести в життя свого рідного міста краплинку прекрасного.

Щодо проекту «Народжені перемагати»…Вознесенськ вже має досвід проведення благодійних вечорів. В рамках благодійного вечора «Від щирого серця» 2013 року зібрано близько 1 млн. грн. на модернізацію дитячого інфекційного відділення Вознесенської центральної лікарні, а в 2016 організовано «Вечір в стилі JEANS», який зібрав аналогічну суму на ремонт пологового відділення. Хоча подібні заходи і неоднозначно сприймаються громадою, я впевнений в тому, що якщо вони дають такий результат для міста, то мають проходити в рамках традиційних вечорів та приносити користь громаді. Кожен бажаючий може долучитися до гарної справи – збору коштів для придбання спеціально пристосованого автомобіля для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Захід пройде на високому рівні, де будуть презентовані люди, які є переможцями по життю, гордістю нашого міста, області та всієї України. У організаторів вечора ГО «Наше місто» лише одна умова для участі – благодійний внесок у розмірі 2000 гривень на одну особу.

Я прошу підтримки цієї благородної справи у громади. Благодійний вечір «Народжені перемагати» буде підтвердженням зрілості й готовності на самопожертви заради інших. Усю детальну інформацію можна знайти на офіційному інтернет-порталі міста, в соціальних мережах Facebook та Instagram. Насправді, добрі справи робити легко.

Тож запрошую всіх вознесенців та гостей міста 14-16 вересня на фестиваль класичної музики «Класична мелодія степу – 3» та 22 вересня на благодійний вечір «Народжені перемагати».

скачать dle 12.0
Дата публікації: 05.09.2018 0 1 802
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно