альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відбулася велика рада міського голови з громадою

У п’ятницю, 3 серпня, у сесійній залі Вознесенської міської ради відбулася велика рада з міським головою Віталієм Луковим, на яку завітали небайдужі мешканці міста. Останнім часом по місту розповсюджується неправдива інформація про діяльність міської влади, друкуються листівки та публікуються «гострі» пости у соціальних мережах. Тож очільник виявив бажання віч-на-віч поспілкуватися зі своєю громадою, роз’яснити всі подробиці та відповісти на хвилюючі запитання містян.

Найгарячішою темою великої ради стали питання будівництва першої в України комунальної сонячної електростанції та реорганізація КП «Альтен», яке створювалося з метою організації будівництва СЕС, шляхом приєднання до КП «Водопостачання м. Вознесенська».

Віталій Луков нагадав усім присутнім, що в квітні 2017 року від Народних депутатів Давида Макар’яна та Олександра Лівіка надійшла пропозиція щодо будівництва сонячної електростанції потужністю 2,2 МВт, на яку, з державного бюджету, було виділено близько 24 мільйонів гривень. Інші 52 мільйони гривень комунальне підприємство мало взяти в кредит в «Укргазбанку». Далі в хронологічному порядку очільник Вознесенська озвучив терміни створення КП «Альтен», виділення земельної ділянки під будівництво, отримання коштів із державного бюджету, підписання договору на виготовлення проектної документації та оголошення тендеру. Проаналізувавши всі ці цифри не важко зрозуміти, що міською владою було вчасно зроблено все можливе для того, аби будівництво СЕС відбулося!

І тут почалося найцікавіше…Переможцем тендеру, згідно чинного законодавства України, було оголошено будівельну компанію, котра запропонувала найменшу вартість будівництва СЕС. Після обговорення будівництва з боку виконавця не було жодної конкретики щодо методів будівництва електростанції, закупки матеріалів тощо. Тому, в зв’язку з безініціативністю цієї компанії, договір так і не був підписаний.

Натомість, у січні 2018 року підписано договір з іншою підрядною організацією, яка була готова будувати сонячну електростанцію. Після отримання дозволу на виконання будівельних робіт, передачі земельної ділянки та отримання авансу підрядники мали розпочати будівництво. Але через півроку, так його й не розпочавши, підрядник оголошує про бажання розірвати договір. Витративши більше року на підготовку будівництва СЕС, замовники опиняються на самому початку важкого шляху.

Задля швидкого вирішення цієї проблеми, Віталій Луков звернувся до компаній, які співпрацюють з «Укргазбанком» та займаються будівництвом сонячних електростанцій, але жодна з них не згодна будуватися за вже затвердженим проектом. Вносити зміни до проекту, або ж взагалі робити новий, немає часу, адже до кінця фінансового року залишилися лічені місяці. Тож велика вірогідність того, що близько 24 мільйонів гривень повернуться до державного бюджету.

Крім того, очільник озвучив аналіз економічної доцільності проекту Народних депутатів, згідно якого СЕС буде заробляти кошти через девять років! Тож одразу виникає питання: чи вигідно це для громади? Можливо краще використати ці кошти на першочергові потреби міста: завершення ремонту каналізаційного колектору, який надасть змогу в подальшому впливати на капітальний ремонт Н-24, яка зараз знаходиться в плачевному стані, заміну насосів на усіх свердловинах та повну диспетчеризацію добичі та подачі води, завдяки якій можливе втримання росту тарифу на воду для населення, реконструкцію дитячих садків, шкіл, лікарні, амбулаторій, будівництво місцевих доріг та тротуарів тощо.

Завтра, 7 серпня, міська влада пропонує на розсуд депутатів міської ради проект рішення щодо приєднання КП «Альтен» та КП «Водопостачання м. Вознесенська». Це дасть можливість на початку наступного року шукати нові можливості для будівництва сонячної електростанції. А міський голова Віталій Луков буде ще неодноразово зустрічатися з Народними депутатами, аби вирішити подальшу долю СЕС та коштів, які були залучені з державного бюджету.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Детальніше за посиланням http://voz.gov.ua/novini/731-video-velyka-rada.html

скачать dle 12.0
Дата публікації: 06.08.2018 0 1 535
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно