альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Южно-Українська АЕС взяла участь у тренуванні органів управління та сил цивільного захисту

Южно-Українська АЕС 26 червня взяла участь у тренуванні органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) Миколаївської області. Згідно з планом-сценарієм відпрацьовувались дії обласної служби та її ланок в Арбузинському, Братському, Вознесенському, Доманівському, Первомайському районах і містах Южноукраїнськ, Вознесенськ, Первомайськ на випадок виникнення надзвичайної ситуації на атомній станції.

Навчання мали на меті перевірку готовності органів управління та сил цивільного захисту до виконання заходів з захисту населення, передбачених планом реагування ЄДСЦЗ на радіаційні аварії. Програма навчань включала практичні відпрацювання з оповіщення органів управління  та населення зони спостереження АЕС, проведення йодної профілактики, виконання радіаційної розвідки маршрутів евакуації, безпосередньої евакуації та підтримки нормальних умов життєдіяльності людей у місцях тимчасового розміщення, а також забезпечення громадської безпеки та порядку.

 Учасник навчань з боку Южно-Українського енергокомплексу керівник управління з питань аварійної готовності та реагування Андрій Бочаров вважає такі заходи вкрай потрібними. «Тренування дали можливість відпрацювати спільні дії на випадок виникнення надзвичайних ситуацій на АЕС. Ми сподіваємося, що такі ситуації завжди будуть лише навчальними. Тим не менш, злагодженість роботи усіх служб, відповідальних за захист населення, має бути максимальною», - наголошує А.Бочаров.

Управління інформації та громадських зв’язків ЮУАЕС

скачать dle 12.0
Дата публікації: 27.06.2018 0 1 012
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно