альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Обереги України

20 серпня в Вознесенському краєзнавчому музеї було проведено майстер – клас- вишивка стрічками «Обереги України».

Майстер – клас присвячено 30-тій річниці Незалежності України.Українські національні обереги – безцінна спадщина минулих часів.Наші пращури вірили, що справжні обереги українського народу дарують силу, захищають від зла, допомагають у справах .

Обереги – наші прадавні символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Символи-обереги втілювались у побутових речах, їх шанували, про них складали легенди. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну. Саме з оберегів починається для кожного Батьківщина.

Вишиванка- національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв'язок багатьох поколінь-зв'язок, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію.

Метою заходу є розширити знання про народні звичаї, повір’я, обереги наших предків. Заохочувати до вивчення історичного минулого українського народу.

Талановита майстриня – вишивальниця Вакар Вікторія провела майстер – клас з створення квітів – оберегів в техніці вишивка стрічками. Присутні із захопленням спостерігали за виникненням неймовірних візерунків – оберегів для України.

скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.08.2021 0 817
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно