альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Виявлено грип птиці в смт Доманівка!

Відповідно до результатів дослідження Одеської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби із патологічного (біологічного) матеріалу, відібраного від 6 трупів птиці, з приватного домогосподарства смт Доманівка, Доманівського району виявлено РНК вірусу грипу птиці типу А1 субтипу H5, звіт про результати дослідження від 15.01.2021.
Відповідно до рішення державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Доманівській райдержадміністрації оголошено територію смт Доманівка, Доманівського району Миколаївської області неблагополучною (епізоотичний осередок) по високопатогенному грипу птиці і встановлено карантин з 16.01.2021 р.
Визначено буферну зону (зону захисту) радіусом 3 км від епізоотичного осередку, до якої включено населений пункт смт Доманівка, Доманівського району. Визначено зоною нагляду територію радіусом 10 км від епізоотичного осередку до якої ввійшли населені пункти: с. Зелений Яр, с. Новолікарське, с. Коштове, с. Забари, с. Зброшкове, с. Чорталка, с. Іванівка, с. Лідіївка, с. Широкі Криниці, с. Володимирівка, с. Олександрівка, с. Новоселівка, с. Олександродар, с. Петропавлівка, Доманівського району.
Затверджено «План заходів щодо ліквідації і недопущенню розповсюдження захворювання високопатогенному грипу птиці в смт Доманівка, Доманівського району, Миколаївської області».
Основні заходи щодо профілактики та недопущення грипу птиці:
- Утримувати птицю в домашніх садибах у «закритому режимі» ;
- Обмежити вільного випасу ( вигулу ) домашньої птиці (особисто водоплавної) ;
- Обмежити контакти домашньої птиці з дикою, в тому числі синантропною (голуб, горобець, сорока, ворона тощо) на присадибних ділянках;
- Обладнати вхід до садиби дезінфікуючим килимком, заправлений дезінфікуючим засобом ;
- При догляді за птицею, мати спецодяг та спецвзуття ;
- Своєчасно проводити дезінфекцію пташників та подвір’я ;
- Трупи загиблої птиці заборонено викидати за межі присадибних ділянок та на сміттєсвалище, загиблу птицю необхідно спалювати та захороняти ;
- Не допускати сторонніх осіб в місця утримання птиці;
- Проводити ретельне очищення та дезінфекцію всіх приміщень і території, послід та підстилку спалювати або обеззаражувати біотермічним методом;
- Дотримуватись правил особистої гігієни при догляді за птицею;
У випадку підозри грипу птиці в господарстві чи приватному секторі терміново повідомляти ветеринарну службу Вознесенського району, щодо вжиття необхідних ветеринарно-санітарних заходів по локалізації і ліквідації вогнища інфекції.
Звертатися за адресою м. Вознесенськ вул. Зої Космодем’янської, 2. Т. 3-20-94, 3-26-12, 3-24-56.

Вознесенське міжрайонне
управління Держпродспоживслужби
скачать dle 12.0
Дата публікації: 20.01.2021 0 452
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно