альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Моніторинг діяльності депутатів Вознесенської міської ради за 2019 рік

Молодіжна рада при Вознесенській міській раді в рамках співпраці з Програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), регіональним партнером якої в Миколаївській області є Благодійний Фонд ЛАСКА, провела моніторинг діяльності депутатів Вознесенської міської ради в 2019 році за 3-ма напрямками: відвідування депутатами сесій місцевої ради, здійснення особистого прийому громадян та звітування за рік перед виборцями.
Моніторинг діяльності депутатів базувався на положеннях, визначених Законом України «Про статус депутатів місцевих рад» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні». Інформацію про вказані напрямки було взято з відкритих джерел, а також отримано у відповідь на запит до Вознесенської міської ради.
Результати зазначеного моніторингу було презентовано депутатам Вознесенської міської ради на пленарному засіданні міської ради 19.06.2020.

Відвідуваність сесій депутатами

Згідно з частинами першою і дванадцятою статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада проводить свою роботу сесійно. Сесія складається з пленарних засідань ради, а також засідань постійних комісій ради. Сесія ради є повноважною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради.
У 2019 році, як і було заплановано, проведено 16 сесій Вознесенської міської ради сьомого скликання, проведено 17 пленарних засідань, сесія № 77 проходила два дні 26.07.2019 та 29.07.2019, одне пленарне засідання позачергової сесії Вознесенської міської ради не відбулося та було перенесено у зв’язку з відсутністю більше половини депутатів від загального складу ради, тобто, через відсутність кворуму.
Відвідуваність пленарних засідань сесій депутатами Вознесенської міської ради за 2019 рік наведено в таблиці 1.

Таблиця 1

Інформація про відвідуваність пленарних засідань сесій депутатами
Вознесенської міської ради за 2019 рік


Прізвище, ініціали Пленарні засідання, на яких були присутні Пленарні засідання, на яких були відсутні % відвідуваності (загальна кількість засідань в 2019 році становить 17 од.)
Бобров А.М. 16 1 94,1
Вдовіченко О.Г. 16 1 94,1
Паладій М.А. 16 1 94,1
Пилипенко Д.В. 16 1 94,1
Торжинська Л.М. 16 1 94,1
Стоян Л.М. 15 2 88,2
Бебінов Р.С. 15 2 88,2
Бондар Ю.С. 14 3 82,3
Крестич О.В. 14 3 82,4
Плохотний О.М. 14 3 82,4
Рутта В.В. 14 3 82,4
Кісіль В.П. 13 4 76,5
Кушнір Н.В. 13 4 76,5
Матіїв В.М. 13 4 76,5
Бабаєв А.М. 12 5 70,6
Вестя В.М. 12 5 70,6
Вуїв О.В. 12 5 70,6
Франк Л.І. 12 5 70,6
Чорноморець І.І. 11 6 64,7
Гнесний С.І. 11 6 64,7
Кондратєнков Ю.М. 11 6 64,7
Костюков О.С. 11 6 64,7
Онча О.М. 10 7 58,8
Наградська К.П. 10 7 58,8
Савчук В.О. 10 7 58,8
Костєв О.А. 9 8 52,9
Ніколенко О.В. 9 8 52,9
Соя О.М. 9 8 52,9
Антонов М.С 7 10 41,2
Бутенко Л.Д. 7 10 41,2
Сердега О.М. 6 11 35,3
Коршун О.Г. 5 12 29,4
Балабушко Т.М. 4 13 23,5
Чебанов Є.Л. 4 13 23,5


Більше половини пропусків пленарних засідань ради є у таких депутатів, як: Антонов Михайло Сергійович, Балабушко Тетяна Миколаївна, Бутенко Лариса Дмитрівна, Коршун Олег Георгійович, Сердега Олег Миколайович, Чебанов Євгеній Леонідович. З них 50 відсотків пропусків пленарних засідань з невідомих причин у депутата Антонова Михайла Сергійовича.

Де знайти свого депутата?
Відповідно до статті 16 Закону України «Про статус депутата місцевої ради»:
•1. Депутат місцевої ради періодично, але не рідше одного разу на рік, зобов'язаний звітувати про свою роботу перед виборцями відповідного виборчого округу, об'єднаннями громадян. Рада визначає орієнтовні строки проведення звітів депутатів місцевої ради перед виборцями.
•4. Депутат місцевої ради не пізніше як за сім днів повідомляє ви-борців про час і місце проведення звіту через місцеві засоби масової інформації або в інший спосіб.
•8. Звіти і зустрічі депутатів місцевої ради з виборцями висвітлю-ються засобами масової інформації.

Як депутати звітують
Графік проведення звітів депутатами міської ради за 2019 рік, графік фактично проведених звітів депутатами міської ради за 2019 рік, звіти депутатів міської ради розміщено на інформаційному інтернет-порталі Територіальної громади м. Вознесенська в розділі «Міська рада» : http://voz.gov.ua/grafik-zvitiv-deputativ-zvity.html.
За 2019 рік із 34 депутатів звіт надали 8 депутатів Вознесенської міської ради: Бебінов Роман Сергійович, Бобров Андрій Миколайович, Вуїв Оксана Вікторівна, Костюков Олег Сергійович, Крестич Олександр Васильович, Стоян Людмила Миколаївна, Торжинська Лариса Михайлівна, Чорноморець Іван Іванович.
Згідно з рішенням Вознесенської міської ради від 24 січня 2020 року №10 «Про проведення звітів депутатів Вознесенської міської ради сьомого скликання перед виборцями» було встановлено строки проведення звітів депутатів Вознесенської міської ради сьомого скликання перед виборцями. У зв’язку із впровадженням карантину відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID- 19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (зі змінами), рішення виконавчого комітету Вознесенської міської ради від 13 березня 2020 року №128 «Про заходи щодо запобігання поширенню на території Територіальної громади міста Вознесенська коронавірусу COVID-19», не всі депутати мали змогу прозвітувати.

•Оголошення про проведення особистих прийомів депутатами міської ради розміщувалися у місцевій газеті «Новини Вознесенська: день за днем» у І півріччі 2019 р.- випуск №6 від 06.02.2019; у ІІ півріччі – випуск № 31 від 31.07.2019р. та на інформаційному інтернет-порталі Територіальної громади м. Вознесенська.
•Інформація про проведення особистих прийомів депутатами ради на інформаційному інтернет-порталі Територіальної громади м. Вознесенська не висвітлювалася.
•Відповідно до наданої інформації на запит – графіки зустрічей з виборцями визначені та оприлюднені. Натомість інформації про фактичне проведення зустрічей – немає.

В мережі Фейсбук було проведене опитування, в якому взяли участь 156 осіб. Це опитування не є репрезентативним (тобто таким, що дозволяє певною мірою встановити, що саме так вважають всі мешканці громади). Разом з тим, вказане опитування дозволяє відслідкувати настрої, які присутні в громаді щодо визначеного кола питань та оперативно встановити зворотній зв’язок від активних в Інтернет-мережі мешканців. Розміщуємо результати.







За бажанням, будь ласка, напишіть питання, яке б Ви хотіли задати депутату Вашого округу:

Щодо роботи депутатів:
•Скільки часу ви приділяєте на роботу депутата? І скільки на інші свої роботи?
•Це не той депутат, який буде робити щось для своїх виборців, адже майже всі наші депутати - підприємці, і їх обрання – це використовування депутатства в своїх особистих цілях. Депутат повинен бути, як батько для дітей. Знати досконально всі проблеми свого району, чим живуть люди в його окрузі, допомогти при вирішенні цих проблем, а просто відвідувати сесії і мати графік прийому - це ще не депутат.
•Чи пов'язаний бізнес депутата з місцевим бюджетом?
•А на окрузі до кінця каденції взагалі щось буде робити?
•Навіщо балотуватись в депутати, щоб потім нічого не робити на окрузі? Питання до більшості депутатів.
•Наш депутат абсолютно ничего не сделал на своем участке, переизбирать немедленно.
•Наш депутат нічого не зробив, немає що і спитати.
•Нехай «мій депутат» назве три з найголовніших його досягнень (якщо такі були) на закріпленій за ним ділянці за всі п’ять років його депутатства
•Що зробив депутат за весь період на своїй ділянці? І з якою метою взагалі подали свою кандидатуру?
•Що ви зробили для громади? Наведіть хоча б один приклад. Вам не соромно називатись депутатом?
•Чому я не знаю, хто депутат по моєму округу?
•Що зробив депутат по нашому округу?
•Чого було ставати депутатом?
•Де звіт за 2019 рік?
•Де ви є, хто ви є?

Щодо комунальної сфери та благоустрою:
•Чому з території котельні зробили сміттєзвалище? Чому грейдер ходить один раз в рік, максимум два?
•Що Ви робите для зменшення тарифів на комунальні платежі?
•Наперекір депутатам – опозиціонерам до влади, зможете ви продовжувати кронування дерев на території міста, особливо пухової тополі? Дякую.
•Коли заасфальтують вулицю Троїцьку (колишня Комінтерна)? В центрі міста і така страшна вулиця, розруха
•Хотелось бы провести наружное освещение по переулку Глинки
•Обращаемся к Ивану Ивановичу: Помогите, пожалуйста, сделать спуски на въезд и выезд на улицу Фонтанную. Три года подряд пишем письма осенью нашему мэру, чтобы включили в бюджет бетонирование спуска – ответ один «Нема грошей». Обращаемся к вам, Иванович, помогите!
•Как бороться с местной *наливайкой?
•Коли приберуть великий вантажний транспорт, який перевозить пісок по вулиці Михайлівській?

Представники Молодіжної ради могли детальніше поспілкуватись із кількома депутатами щодо їх депутатської діяльності, а саме: Паладієм Миколою Анатолійовичем, Чорноморцем Іваном Івановичем, Чебановим Євгенієм Леонідовичем, Пилипенком Дмитром Валентиновичем, Костюковим Олегом Сергійовичем, Руттою Віктором Володимировичем, Крестичем Олександром Васильовичем, Франк Ларисою Іванівною. Наводимо відповіді кількох депутатів:

Пилипенко Дмитро Валентинович

Скільки часу Ви приділяєте роботі депутата, наприклад, за місяць?
Відповідь: Так склалося, що я паралельно є керівником комунального підприємства, заснованого громадою, інтереси якої я представляю в якості депутата. Обидві діяльності практично переплетені, тому можна було б впевнено стверджувати, що це відбувається постійно.
Проте, мушу зазначити, що громада досить необізнана, що ж то таке є «депутат», задля чого він потрібен, як його використовувати. Зокрема, особистих звернень громадян за період каденції було вкрай мало. Проте це компенсується тим, що мені постійно доводиться багато спілкуватися з великою кількістю людей міста.
До закінчення каденції, що Ви ще плануєте, щоб було зроблено на закріпленому окрузі?
Відповідь: Маю зазначити, що став депутатом, будучи першим у пар-тійному списку кандидатів. Тому, власне, не маю конкретного округу, а по факту представляю інтереси всього міста. Деякі округи мають більше ніж одного депутата, деякі - жодного. Це наслідки активності виборців. «Закріплення» по округах, представлене на сайті міста.
До кінця каденції лишилося три місяці. Тому лишається будь-які обіцянки «щось зробити», я б сприймав в якості «передвиборчої гречки»…. Я б щиро радів додатковим квадратним метрам нових доріг, вдалій реалізації проекту з встановленням сонячних панелей на КП «Водопостачання».
Назвіть свої найголовніші досягнення за п’ять років депутатської діяльності?
Відповідь: Брав участь у:
- розробці та прийнятті найдемократичнішого регламенту міської ради;
- розробці зонінгу міста;
- створенні ОТГ з селами Ракове та Новогригорівка;
- створенні об'їзної дороги з піщаних кар'єрів на – рампу залізної дороги.

Костюков Олег Сергійович

Скільки часу Ви приділяєте роботі депутата, наприклад, за місяць?
Відповідь: Це неможливо вирахувати. Підготовка до сесії включає в себе вичитку документів, питань, це займає весь вільний від роботи час. Крім того, щотижня проводиться об'їзд вулиць округу, спілкування з людьми. Багато дзвінків з проханнями, на які необхідно відповісти або відреагувати. Від простих: «чому не горить ліхтар, або коли відремонтують водопровід?» До складніших, пов’язаних , наприклад, з матеріальною допомогою. Треба виділити час на спілкування з виконавчою владою, зі службами міста тощо.
До закінчення каденції, що Ви ще плануєте, щоб було зроблено на закріпленому окрузі?
Відповідь: Дуже хочеться, щоб на вулиці Бородіно хоча б почали готувати проект освітлення вулиці. Хочу закінчити дитячий майданчик по вул. Чорновола та спортивний майданчик. Дуже буду добиватися таки відвести воду струмка з проїзної частини по вул. Садова. Жаль, що далеко не всі задумки і побажання мешканців можливо виконати. На те є об'єктивні причини.
Назвіть свої найголовніші досягнення на закріпленому окрузі за п’ять років депутатської діяльності?
Відповідь: Асфальтування вул. Чорновола, перехрестя вул.Садової та вул. Тінистої, бетонування частини вул. Тельмана, облаштування відсипного покриття вул. Докучаєва та Бородіно. Виготовлення та облаштування спортивно-ігрового майданчика по вул. Чорновола, а також майданчика для міні-футболу та волейболу. Висаджено біля сотні дерев та кущів по вул. Чорновола. Ліквідовано сміттєзвалище там же. Відведена вода з проїзної частини по вул. Садова. Організовано виготовлення містка через р. Мертвовод в районі вул. Садова. І ще безліч різних дрібних речей на кшталт організації суботників по висадженню дерев, прибирання сміття, покосу бур'янів, тощо...

Сподіваємося, що зазначений моніторинг, проведений Молодіжною радою, дозволить розширити можливості доступу мешканців Територіальної громади м.Вознесенська до інформації про діяльність депутатів.

Молодіжна рада при
Вознесенській міській раді
скачать dle 12.0
Дата публікації: 17.07.2020 0 1 180
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно