альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Дитячий будинок сімейного типу поповнився ще двома вихованцями

Історія створення будинку сімейного типу цієї унікальної родини розпочалася ще в 2010 році, коли прийомні батьки завітали до Служби у справах дітей міської ради з бажанням взяти на виховання діток, які залишилися без батьківського піклування. Тож невдовзі до прийомної родини були влаштовані троє діток із однієї родини. Час спливає швидко, діти підростають, дорослішають і покидають сімейне «гніздечко», обираючи свій життєвий шлях. Але всі вони назавжди залишаються однією родиною.
Згодом прийомна сім’я перетворилася в дитячий будинок сімейного типу, в якому на сьогоднішній день виховується 9 дітей, позбавлених батьківського піклування.
Всередині родина нагадує «шалений вулик», який перебуває в постійному русі, де разом навчаються, займаються хатніми справами: печуть пиріжки, консервують варення, лагодять подвір’я. Одним словом, разом працюють і відпочивають, а ввечері у сімейному колі за чашкою запашного чаю обговорюють плани на майбутнє.
Наразі батькам-вихователям, як законним представникам дітей доведеться вирішувати багато складних питань, пов’язаних із захистом їх прав та інтересів: оформлення пенсії дитині по втраті годувальника, спадщини житла та земельної ділянки на ім’я дитини, збереження житла до настання нею повноліття, влаштування діток на навчання до загальноосвітньої школи, укласти декларацію із сімейним лікарем, тощо.
Завдяки тісній співпраці батьків-вихователів із спеціалістами Служби у справах дітей міської ради, Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради дітки, що залишилися без батьківського піклування зростають і виховуються в родинному колі, пізнають сімейні традицїї.
Маючи великий досвід в роботі з батьками-вихователями, можна з впевненістю стверджувати що все в них вийде, якщо в серці є любов до дитини і бажання їй допомогти.
Шановна громадо, держава гідно підтримує розвиток форм сімейного влаштування: прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу. Якщо у вас є велике бажання зігріти родинним теплом дитину-сироту, просимо звертатися до Служби у справах дітей міської ради або Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради за адресою: м.Вознесенськ, вул.Центральна,22/72 (тел.3-23-62).

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 03.07.2020 0 1 310
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно