альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Про результати громадського обговорення з питання розгляду документів державного планування – «Генерального плану села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області у складі з планом зонування території села Новогригорівка»

Виконавчий комітет Вознесенської міської ради повідомляє, що з 29 січня 2020 року по 05 березня 2020 року відповідно до статті 12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» були здійснені громадські обговорення з питання розгляду документів державного планування – «Генерального плану села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області у складі з планом зонування території села Новогригорівка», на підставі рішення Вознесенської міської ради № 4 від 19 квітня 2019 року, та звіту про стратегічну екологічну оцінку (СЕО) до цього документа державного планування.
Замовник документа державного планування та звіту про СЕО, який приймає рішення про його затвердження, - Виконавчий комітет Вознесенської міської ради, виконавець – ТОВ «Проектне бюро «Базис».
Пропозиції та зауваження від громадськості протягом зазначеного строку не надавалися.
Протягом строку, який визначений Законом України «Про стратегічну екологічну оцінку», були здійснені консультації з Державними установами: Миколаївським обласним лабораторним центром Міністерства охорони здоров’я України, Управлінням екології та природних ресурсів Миколаївської обласної державної адміністрації, Міністерством охорони здоров’я України та Міністерством енергетики та захисту довкілля України. У процесі стратегічної екологічної оцінки відповідно до статті 13 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» була складена довідка про консультації з відповідним обґрунтуванням.
В ході здійснення стратегічної екологічної оцінки проекту документа державного планування були розглянуті три альтернативи:
- «Нульовий» сценарій (за відсутності розвитку проекту):
При гіпотетичному «нульовому» сценарії не складається і не затверджується містобудівна документація і припиняється здійснення вже розпочатого генерального плану населеного пункту Новогригорівка. Цей сценарій може розумітися, як продовження поточних (найчастіше несприятливих) тенденцій щодо стану довкілля. Отже, приходимо до висновку, що при «нульовому» варіанті подальший стабільний розвиток населеного пункту є очевидно проблематичним, і ця альтернатива веде до погіршення екологічної ситуації, неефективного використання земельних ресурсів, хаотичної забудови та погіршення сільського ландшафту в цілому.
- Сценарій «Застосування рішень оновленої містобудівної документації»:
Порівняння проекту «Генеральний план села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області у складі з планом зонування території села Новогригорівка» з попередньо-розробленою містобудівною документацією – «Проект планування та забудови с. Новогригорівка» (був затверджений у 1968 рік, розробник - проектний інститут ДП УДНДІП «Діпромісто», Миколаївська філія). Оцінка зосереджувалася переважно на виявлених відмінностях у функціональному використанні деяких територій, а також на територіях, містобудівне освоєння яких ще не реалізовано. Розгляд цієї альтернативи ґрунтується на порівнянні оцінених впливів на навколишнє середовище в результаті зміни функціонального використання відповідних ділянок перспективної забудови. Порівняння альтернатив показало, що у разі незатвердження проекту «Генеральний план села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області у складі з планом зонування території села Новогригорівка» не будуть враховані заходи щодо збереження та охорони навколишнього природного середовища, з причин відсутності їх передбачення у попередньо-розробленій містобудівній документації «Проект планування та забудови с. Новогригорівка». Тому необхідним є перегляд проектних рішень, враховуючи менший їх ступінь містобудівного навантаження на природне середовище.
-«Альтернативний» сценарій автомобільної дороги згідно з новим генеральним планом: У ході здійснення СЕО стала очевидна необхідність розгляду альтернативного варіанту винесення автомобільної дороги Н-24, що проходить через населений пункт та відноситься до ІІІ категорії. Було встановлено, що акустичний режим та стан повітря житлової садибної забудови збережеться у разі перенесення дороги на схід від межі населеного пункту Новогригорівка (виконує функцію місцевої об’їзної дороги та сполучається з проектною автомобільною дорогою міжнародного значення Н-24, що передбачено Схемою планування території Миколаївської області (внесення змін) відповідно п. 4.4.5 ДБН В.2.3-4:2015. Нове альтернативне рішення було схвалене громадськістю, в результаті чого пропозиції були враховані.
Виконавчий комітет Вознесенської міської ради пропонує до затвердження проект державного планування «Генеральний план села Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області у складі з планом зонування території села Новогригорівка» у представленому вигляді.

Супутня документація Завантажити 
 Переглянути 

Відділ містобудування та архітектури
апарату Виконавчого комітету
Вознесенської міської ради

скачать dle 12.0
Дата публікації: 08.04.2020 0 530
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно