альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

У вознесенській громаді батьки ізолювали дітей від суспільства через релігійні переконання

Після зимових канікул всі діти шкільного віку повернулись на навчання до загальноосвітніх шкіл, але троє дітей з багатодітної родини з невідомих причин не з’явилися на навчання. Адміністрація школи вчасно відреагувала щодо даної ситуації, про що сповістила соціальні служби міста, які відповідно до повноважень вживають заходи щодо батьків.
З метою встановлення причин невідвідування дітьми школи соціальні служби неодноразово виходили за місцем проживання родини, однак усі спроби поспілкуватися з батьками дітей виявилися марними, оскільки родина повністю ізолювалася від суспільства. Навіть сусіди не змогли пригадати, коли востаннє бачили дітей. Соціальними службами міста неодноразово вживалися спроби запросити батьків на засідання комісії з питань захисту прав дитини для вирішення проблем родини, але всі запрошення були проігноровані.
За повідомленням адміністрації школи з вересня 2019 року батьки не надали медичні довідки про стан здоров’я діток. Постало питання що ж насправді відбувається з трьома дітьми в цій родині. І чи взагалі живі вони? Ситуація, що склалася в родині ставала вкрай незрозумілою та небезпечною, тому Службою у справах дітей міської ради було ініційовано спільний рейд за участі працівників поліції, медицини, адміністрації школи та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Голова родини намагався перешкоджати членам рейдової групи побачити дітей та поспілкуватися з ними, чим викликав ще більшу підозру щодо ситуації в родині.
Під час проведення профілактичної бесіди з батьком було з’ясовано, що він нічого не бачить поганого в тім, що діти не навчаються, що їм не надається гарантована державою медична допомога, навіть не зважаючи на те, що одна дитина в родині має проблеми з хребтом і потребує постійного нагляду з боку фахових спеціалістів та носіння медичного корсету.
Зайшовши до будинку, соціальні служби потрапили в атмосферу глибоко віруючих людей. Ікони та образи святих були всюди: на столі, у шафах, на килимах, на стінах, на фортепіано. Як з’ясувалось, в цій родині слово батька - закон і ніхто не має права його порушувати, навіть коли сам «батьків закон» порушує права дітей, гарантовані Державою. Небайдужі сусіди родини, які стали свідками цієї події, просили соціальні служби вплинути на батька та хоча б тимчасово огородити від нього дітей.
З метою надання дітям психологічної допомоги , їх було тимчасово влаштовано до центру соціально-психологічної реабілітації. Наразі з дітьми працює кваліфікований психолог. Вони мають змогу спілкуватися зі своїми однолітками та врешті-решт поринути в звичайне дитяче життя зі своїми нехитрими радощами, яких вони були позбавлені, перебуваючи деякий час у суспільній ізоляції.
За порушення прав, свобод та законних інтересів дітей батьків буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Виходячи з найкращих інтересів дітей, соціальні служби готові повернути їх в родину за умови виконання батьками плану соціального супроводу родини.
На останок хочеться наголосити всім батькам: не потрібно агресивно насаджувати власні переконання дітям, оскільки дитина має право самостійно визначати свої погляди у суспільному житті.

Служба у справах дітей Вознесенської міської ради
скачать dle 12.0
Дата публікації: 12.03.2020 0 1 353
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно