альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Година пам’яті в дитячій бібліотеці «І пам’яті свіча не згасне!»

Кажуть, що минуле не належить нікому зокрема. Воно — надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!
Третій тиждень листопада кожного року в нашій країні - День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.
В цей день Пам’яті кожен свідомий українець, запалить на підвіконні свою свічку пам’яті, щоб її бачили зорі – душі померлих.
Запалили свічку пам`яті і в дитячій бібліотеці, працівники та її читачі і схилилися в скорботі перед пам`яттю жертв страшного голодомору, тому що пам'ять – нескінченна книга, у якій записано все: і життя людини І життя країни.
Працівники бібліотеки впродовж дня знайомили користувачів з сумними сторінками нашої історії, до уваги читачів була представлена тематична виставка «Спустошена земля». З книг діти дізналися, що у могили, де лежить більше 9 млн. українських селян, зійшли найкращі, гинули працьовиті, самостійні хазяї, яким інкримінували куркульський саботаж. Відходили в небуття сільські майстри і винахідники, яких ніколи не бракувало в Україні, серед яких було чимало обдарованих природою людей. Лягали в сиру землю непокірні, що не могли змиритися з зі свавіллю влади. У цій безкровній війні тоталітарної системи з народом знищувалась людина не лише фізично, руйнувались народні душі. Але ми про них ніколи не забували. Всі присутні на годині пам’яті
о 16.00 годині долучилися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті».

Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 25.11.2019 0 758
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно