альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

«Ми вітаємо усіх, хай панує дитячій сміх!» Пізнавально-розважальна програма в дитячій бібліотеці до Всесвітнього дня дитини

Щорічно, за рекомендацією Генеральної Асамблеї ООН, у всьому світі 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини (Universalchildren's Day).
Ось і в читальних залах дитячої бібліотеки КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» цього дня було весело, цікаво, пізнавально! Чому? До бібліотеки разом із постійними користувачами, і дітьми, і дорослими, завітали талановиті і творчі вихованці гуртків «Образотворчого мистецтва» та «Театрального мистецтва» Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості. Всіх присутніх привітав Казковик, що мандрував різними планетами і потрапив на планету Земля і з’ясував, з якої нагоди зібралися всі присутні. Цікаву театралізовану історію показали учасники театрального гуртка Герелевська Тетяна, Слабенко Данило, Бандрівський Микита (керівник Шевченко Л.В.). Вихованці гуртка «Образотворчого мистецтва» (керівник Господарик Н.В.)представили малюнки, присвячені Всесвітньому дню дитинства.
Впродовж заходу діти дізналися, що у світі – понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких – це маленькі українці. Кожен з них народжується з правами. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у родинному середовищі i бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Вправа «З’єднай пару» допомогла присутнім повторити і закріпити знання з цієї теми та обговорити, хто саме опікується дітьми, які служби чи державні організації в Україні займаються питаннями прав дітлахів, та як діти мають спілкуватися один з одним.
На прикладі відомих героїв Театру книги «Барвінок» - Кота Леопольда та мишенят діти дійшли до висновку, що краще за все у стосунках - «Жити дружно», пограли у «Повітряний футбол», показали свої здібності з малювання із закритими очима, склали театралізовану казку «День дівчинки Галинки». Також діти ознайомилися із викладкою літератури про права дітей та зробили висновки: чому дітям необхідно знати про свої права, розповіли, які права є в них особисто та як вони їх реалізують.
Також діти обмінялися смайликами зі своїми друзями та висловили для них побажання у Всесвітній день дитини. А ще в цей день всі бажаючі приймали участь в ігрових змаганнях, які показали, що друзів пов’язує велика повага, принциповість у взаєминах, симпатія і взаємодопомога. Без сумніву, для кожної дитини є вірним другом Книга. Є читачі, які не тільки мають книгу як вірного товариша, а й самі є друзями бібліотеки. У Всесвітній день дитини колектив дитячої бібліотеки вітає всіх дітей Вознесенської громади, колектив Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, а також всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!

Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 21.11.2019 0 750
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно