альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Година пам’яті в дитячій бібліотеці «Немеркнуче світло великого Подвигу»

Коли закінчилася війна, і всі стволи салютували на честь Перемоги , в той час на торжестві була зворушлива, особлива для людських душ хвилина. Радість від Перемоги та сум розлуки з тими, хто вже не повернеться з поля бою. Так повернулася доля: одним загинути, а іншим – жити і піднімати країну. Плине час, йдуть у вічність ветерани війни із нацистськими загарбниками. Все далі грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував свого життя заради Перемоги.
«Пам’ять, що гуртує покоління», саме під таким гаслом пройшла година пам’яті в дитячій бібліотеці. На заході були присутні учні 6 - б класу ЗОШ №7 разом зі своєю вчителькою Драч Тетяною Василівною. В день пам’яті та примирення та напередодні Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, зібралися присутні, щоб ще раз згадати про великий подвиг наших воїнів – визволителів. Перед дітьми постала сурова хронологія подій тих грізних років, мужність, великодушність, самопожертва нашого народу. Діти дізналися про наших славетних земляків - про легендарний десант під командуванням ст. лейтенанта К. Ф. Ольшанського, про подвиг дітей – героїв Шури Кобера і Віті Хоменка, про героїзм та відвагу командира ескадрильї Артеменко Анатолія Павловича, про єдину жінку – командира взводу морської піхоти, яку вороги називали фрау «Чорний комісар» Євдокію Завалій, про підпільні організації та партизанські загони, які діяли на території Миколаївської області.
А з якою гордістю і теплотою розповідали про подвиги та воєнне лихоліття своїх дідів та прадідів такі учні як: Міщенко Стас, Іванов Влад, Ткач Валентин, Стойко Дмитро, Жукова Анастасія, Петрушков Костянтин, Якушева Анна. І нам дуже радісно усвідомлювати, що в цих родинах шанують пам’ять героїчного минулого своїх рідних.
Особливої уваги заслуговує книжкова виставка «Перемоги героїчної сторінки», на якій представлені документальні, художні книги про Другу світову війну, альбом «Безсмертна пам’ять» створений ветеранським активом I- го мікрорайону та «Книга пам’яті мого роду» , яку написав читач дитячої бібліотеки Краснюк Богдан.
А те, що неможливо передати словами, здатна сказати музика. На заході прозвучали найвідоміші пісні про війну: ті, які підтримували наших солдатів під час бойових дій, і ті, які були написані вже після війни.
Нікого з наших предків не могла обійти така трагедія як війна, те що вони пережили, цього не вигадати, не уявити, таке потрібно зрозуміти серцем, щоб відчути кровний зв’язок з народом – переможцем. Ми завжди будемо пам'ятати, хто сімдесят чотири роки тому боронив наше майбутнє і віддавав життя за нас.
Адміністрація дитячої бібліотеки
скачать dle 12.0
Дата публікації: 10.05.2019 0 752
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно