альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Американські зустрічі у клубі «Бібліокруїз» дитячої бібліотеки

При дитячій бібліотеці працює клуб юних мандрівників «БібліоКруїз» девіз якого «Разом світом помандруємо, настрій добрий подаруємо» і який вже 5 років у віртуальній дорозі.  На заходах клубу ми об`єднали  книгу і комп’ютер, завдяки чому всі заходи стали цікавішими і змістовнішими і з інтересом сприймаються дітьми. Основна увага на засіданнях приділяється вивченню історії, традицій, звичаїв, побуту, літератури, мистецтва народів різних країн світу. Тут діти мають можливість не тільки прочитати будь-яку  інформацію з книг, а також за допомогою віртуальних подорожей та мандрівок, побачити на власні очі мальовничі куточки світу. Так, для дітей  пройшли такі заходи: бібліо – турне «Країнами Північного сонця», Інтернет - круїз «Книжкові Євромандри», відео – круїз «З Україною в серці живу», Інтернет – атлас «Країнами улюблених літературних героїв», бібліоглобус «Сім чудес на карті світу», медіа - круїз «У пошуках книжкових скарбів» та багато інших цікавих віртуальних подорожей.

Але одним з найцікавіших занять стало заняття, яке пройшло 10 жовтня для учнів 11 класу ЗОШ №7 «Америка: цікаві факти». Цікаве воно стало тим, що діти  зустрілися з учасником програми FLEX (програма обміну майбутніх лідерів) Машою Мутель, яка за цією програмою відвідала Америку і якою ми дуже пишаємося, тому що вона у 2014 році, як кращий читач дитячої бібліотеки стала переможцем Всеукраїнського конкурсу «Кращий читач України». Маша розповіла, що ця програма допомагає  встановленню відносин між країнами світу, спонсором  якої є  департамент США.

Пройшовши багато тестів, конкурсів та співбесід вона стала переможцем програми FLEX  (програма обміну майбутніх лідерів)  та у 2017 році Маша поїхала до США і майже рік прожила в американській родині. Вона  дуже цікаво розповіла про життя в США, тому що там є  багато чого нового та цікавого для нас: про  своє навчання в школі, та своїх американських однокласників, які стали для неї друзями, а також, як вона проводила свій вільний час.  Презентація, яку нам презентувала Маша,  відкрила для  нас цікаві факти з життя американських школярів, відносини учителя та учнів, відносини у американській родині, як американські школярі проводять свій вільний час, які американці ввічливі та яка кухня має перевагу у американців. Маша відвідала багато цікавих місць, мала можливість полюбуватися природою Америки, де мала можливість побувати біля океану, дізналася, як багато уваги американці приділяють екології, рятують мешканців океану, приділяють багато уваги спорту та здоровому способу життя.

Усі присутні були вражені, як Маша невимушено розповідала про своє життя та навчання у новій сім`ї, як її доброзичливо зустріли в ній.

Однолітки Марії з її розповіді дізналися багато нового та цікавого і були їй вдячні за таку пізнавальну розповідь.

Для  активних, допитливих дітей, які хочуть  вивчати історію, традиції, звичаї різних країн, читати улюблені книги, розвивати творчу думку та пізнавальні інтереси, ще дуже багато нових маршрутів попереду та незабутніх вражень, які відкриє  клуб «Бібліокруїз» у дитячій бібліотеці.

Адміністрація дитячої бібліотеки

скачать dle 12.0
Дата публікації: 11.10.2018 0 1 069
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно