альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Причини та обставини захворювання медпрацівників Миколаївщини на Covid-19 з’ясовуються

Станом на 23 листопада 2020 року до Управління Держпраці у Миколаївській області надійшло 631 повідомлення про гостре професійне захворювання працівників закладів охорони здоров’я на Covid-19.
Причини та обставини захворюваності медпрацівників з’ясовуються комісіями з розслідування, до складу яких входять посадові особи Управління Держпраці.
Варто зазначити, що нещасні випадки/гострі професійні захворювання зі смертельними наслідками розслідуються спеціальними комісіями. Склад спеціальних комісій формує Управління Держпраці у Миколаївській області. За час карантину Управлінням створено 11 таких комісій. Зокрема у липні 2020 створено 1 спеціальну комісію, у вересні 2020 – 2, у жовтні – 4, продовж за 20 днів листопада - 4.
З початку осені на Миколаївщині спостерігається стрімке зростання рівня захворюваності на Covid-19, у тому числі серед працівників закладів охорони здоров’я.
За словами Юлії Пономарьової, головного держаного інспектора відділу з питань гігієни праці Управління Держпраці у Миколаївській області, адміністративні заходи роботодавця у сфері охорони праці мають стимулювати персонал дотримуватися вимог безпеки. Безумовно самодисципліна є ключовим важелем до підвищення рівня безпеки. Між тим, служба охорони праці підприємств має якісно виконувати свої повноваження. Перед нею стоять важливі завдання: по-перше, забезпечити реалізацію ефективних профілактичних заходів у сфері охорони праці; по-друге, провадити постійний контроль за дотриманням працівниками вимог безпеки.
Управління Держпраці у Миколаївській області звертає увагу роботодавців на заходи, які необхідно здійснювати у напрямку протидії причинам зараження коронавірусом SARS-CoV-2 на робочих місцях, а саме:
проведення щоденного температурного скринінгу безконтактним методом всім працівникам. Якщо робітник має температуру вище 37,2 або ознаки респіраторних захворювань - він не допускається до виконання обов’язків;
здійснення контролю за використанням працівниками засобів індивідуального захисту;
підтримання чистоти середовища робочих місць;
організація інформаційного оповіщення про епідемічну ситуацію із захворюваності персоналу;
налагодження дистанційної комунікації як в середині трудового колективу, так і з іншими особами.

Прес-служба управління
Держпраці у Миколаївській області
скачать dle 12.0
Дата публікації: 24.11.2020 0 697
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно