альтернативный текст

Вознесенськ

інтернет-портал територіальної громади

Відбулась партнерська конференція.

Сьогодні у Вознесенському художньому музеї ім.Є.А.Кібрика, відбулась партнерська конференція «Стан ринку праці. Робота служби зайнятості в сучасних умовах. Стратегія розвитку ДСЗ на 2019-2022 рр.». Організована Вознесенською міськрайонною філією Миколаївського обласного центру зайнятості конференція зібрала цілу низку соціальних партнерів, багато з яких вже навіть стали добрими друзями служби зайнятості.
На правах господині радо вітала гостей та учасників конференції директор Вознесенської філії Ірина Ларченко. «Приємно бачити стількох наших соціальних партнерів сьогодні саме тут. Ми з вами співпрацюємо давно і з різних питань, тож як ніхто розуміємо, що лише консолідація спільних зусиль може дати реальні результати», - зазначила Ірина.
До участі у заході долучились: заступник міського голови Юрій Путій, заступник голови Вознесенської райдержадміністрації Олена Козуб, начальник Вознесенського відділу обслуговування громадян «Сервісний центр» управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного Фонду України в Миколаївській області Олександра Усманова, в.о начальника Вознесенського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Андрій Долженко, начальник Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради Ірина Шишляннікова та чимало інших представників установ, організацій та підприємств.
Виступи заступників очільників м.Вознесенська та Вознесенської райдержадміністрації Юрія Путія та Олени Козуб були спрямовані на актуальні проблеми у сфері трудових відносин та легалізацію праці. Олена, зокрема, також розповіла про неповнолітню особу, яка саме завдяки плідній співпраці між організаціями була працевлаштована на КП «Санітарна очистка міста». Про актуальність піднятої теми йшлося й у виступі Олександри Усманової. «На жаль, останнім часом все частіше доводиться відмовляти громадянам у призначенні пенсії, у зв’язку з відсутністю необхідної кількості страхового стажу саме через неофіційне працевлаштування», - повідомила керівник Пенсійного фонду України в Миколаївській області.
Окрема увага була зосереджена на організації оплачуваних громадських робіт. Начальник Управління соціального захисту населення Вознесенської міської ради Шишляннікова Ірина розповіла про участь безробітних у виконанні робіт з інформування населення про можливість отримання житлових субсидій. Вікторія Бальцер, голова правління Міської благодійної організації «Фонд громади Вознесенська» у своєму виступі звернула увагу на те, як зародився в нашому районі такий вид громадських робіт, як шерифи. А от Наталія Озерянська, перший заступник Олександрівського селищного голови, вже поділилась досвідом впровадження, адже два роки поспіль саме на території Олександрівської громади здійснюється інформаційна робота щодо забезпечення правопорядку.Людмила Блискунова, директор Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Вознесенської міської ради в продовження теми надала інформацію щодо нового виду громадських робіт соціальної направленості, за яким робітники надають допомогу дітям, супроводжують їх до школи та у зворотному напрямку, допомагають з речам і таке інше.

Про роботу у напрямку профорієнтації також доповідало чимало учасників конференції. Так, директор Вознесенського коледжу МНАУ Лариса Цимбалюк згадала і про Дні відкритих дверей навчального закладу, і про роботу зі студентською молоддю, і про роботу з безробітними у питанні написання бізнес-планів. Наталія Озерянська дуже натхненно розповіла про різноманітні форми профорієнтаційної роботи з учнівською молоддю у громаді, зокрема Ярмарки можливостей, які традиційно щороку знайомлять учнівську молодь з різноманітними професіями.
Теплі слова вдячності від роботодавців, зокрема директора Приватного підприємства «Промінь» Бокової Риммита голови Фермерського господарства «Фером» Феняка Сергія, були дійсно щирими. Вони поділились яскравими прикладами працевлаштування соціально вразливих категорій населення, з компенсацією роботодавцю витрат на оплату праці.
Увазі присутніх були презентовані сучасні сервіси державної служби зайнятості, такі як відео резюме, відео презентація роботодавця, електронні сервіси, які впроваджені на сайті dcz.gov.ua.
Наостанок фахівцями Вознесенської філії окреслена стратегія розвитку ДСЗ на 2019-2020р.р., мета якої адаптувати послуги відповідно до потреб безробітних та роботодавців.

Зустріч пройшла у доброзичливій атмосфері довіри й взаєморозуміння. Підводячи підсумки конференції директор Вознесенської міськрайонної філії Ірина Ларченко подякувала всім присутнім за участь та співпрацю, та висловила сподівання на подальше її успішне продовження. Сподіваємось що подібні заходи будуть корисними для всіх учасників. Вознесенська міськрайонна філія і надалі працюватиме в напрямку налагодження партнерських стосунків, щоб якісно та оперативно виконувати покладені на нього обов’язки й, врешті решт, досягти єдиної мети – покращення добробуту кожного громадянина нашої держави.
скачать dle 12.0
Дата публікації: 19.09.2019 0 1 744
лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно